Minimalne sistemske zahteve

Nadzorma plošča

Web Maps nadzorna plošča se uporablja za upravljanje z naročninami spletne storitve. Storitev Web Maps lahko aktivirate, deaktivirate in naročnine prenašate med uporabniki. Velja le za licenco spletne storitve Web Maps in ne za Mastersoft MPX. Več informacij o licenciranju Mastersoft MPX najdete v MPX sprotni pomoči.

Razpoložljivost oziroma možnost upravljanja z Web Maps naročninami je odvisna od pogodbe med vami in Mastersoft d.o.o.

Različice

Web Maps je na voljo v obliki testne in plačljive različice. Na vsebinah so lahko prikazana lokacijsko povezanega obvestila, kot je prikazano na spodnji sliki.V plačljivi različici ne zaračunavamo vsebine, uporabe programske opreme in storitev ponudnikov prostorski vsebin (Google) ampak samo razvoj in vzdrževanje Web Maps, ki omogoča uporabo omenjenih spletnih storitev v Mastersoft MPX Standard / Professional . Cena sooblikujejo tudi nadomestila, ki jih mora Mastersoft plačati ponudnikom za delovanje vseh storitev, ki kot celota predstavljajo storitev Web Maps. Za Google storitve in vsebine, ki so uporabljene v Web Maps veljajo naslednji pogoji uporabe.

Uporaba

Izberite ikono in kliknite v karto. Glej tudi poglavje Omejitve testne različice.


Odpnite okna

Odpni v samostojno okno

V meniju Web Maps oken se nahaja ukaz s katerim odpnete okno iz Mastersoft MPX in ga prenesete, na primer na drug monitor. Kasneje lahko okno znova pripnete v glavno okno .


Ulični pogled

Izberite ikono in kliknite v karto.

Če so za lokacijo na voljo fotografije se le-te prikažejo. V pregledni karti v levem kotu okna vidite, kje je bil posnetek narejen. V pregledni karti lahko možička tudi premikate in si s tem ogledate posnetke druge lokacije.

V kolikor fotografij za lokacijo ni, se prikaže karta z modro označenimi lokacijami, kjer so fotografije na voljo. Na karti je tudi možiček, ki je na lokaciji klika. Za prikaz fotografij ga prestavite na lokacijo, kjer so fotografije na voljo ali ponovno poskusite klikniti v Mastersoft MPX karto.


Tiskanje, shranjevanje slik in prenos slik na odlagališče

Funkcionalnosti tiskanja, shranjevanja in kopiranja so na voljo s klikom na ikone, ki so locirane v predelu slike okna Ulični pogled.

IkonaFunkcionalnostOpis
Shrani
ShraniKliknite ikono, vnesite oziroma popravite predlagano ime slike in kliknite Shrani. Predlagano ime slike je ime približnega naslova lokacije. Če želite shraniti sliko na drugo mesto, izberite drugo mapo na seznamu map, če je v računalniku nameščen sistem Windows 7 ali novejši oz. v razdelku Priljubljene povezave, če je v računalniku nameščen sistem Windows Vista oz. na seznamu Shrani v, če je v računalniku nameščen sistem Microsoft Windows XP.
Natisni
NatisniKliknite ikono, da se prikažejo lastnosti tiskanja. Ko so lastnosti tiskalnika takšne, kot jih želite, kliknite Natisni.
Kopiraj
KopirajKopirajte sliko v odložišče, da jo lahko prilepite drugam.
Lokacija
Prikaz lokacije na karti
Prikaz lokacije na kartiV karto Map okna iz katerega je bilo prikazano okno Pogled ulic se doda simbol, ki predstavlja lokacijo posnetka trenutno prikazane panorame.

Dvoklil: Preklop med načinom sledenja lokacije uličnega pogleda na karti. Vsaka sprememba v uličnem pogledu osveži lokacijo markerja in centra karte..

Funkcionalnost tiskanja, shranjevanja slik in prenos slik na odlagališče uporabljajte v skladu s Google Dodatnimi pogoji za storitve Google Zemljevide / Google Earth in Potrebnem atributiranju Google Zemljevidov..

V spodnji tabeli so prikazane najpogosteje uporabljene oblike zapisa fotografij.

Za fotografije, ki vsebujejo metapodatke, kjer se zapišejo tudi lokacijski podatki, velja:

Oblika zapisa datotekeLokacijski podatkiOpis
BMP-Slike, ki jih ustvarite v enem programu, bodo v drugem programu prikazane natančno tako kot v prvotnem programu.
EMF-EMF (Enhanced Metafile) je obliko zapisa metadaoteke definirane pri Microsoft-u, in naslednica starejše format WMF. EMF je novejša 32-bitna različica z dodatnimi ukazi. To je enostavno prebrati na računalniku z MS Windows, medtem ko je težje prebrati na drugih platformah.
GIF-Podpira 256 barv in ob stiskanju datoteke ne bo izgubljen noben podatek o sliki.
JPEG, JPGDANajbolje uporabiti za slike s številnimi barvami, ki fotografije prav zagotovo so. Slike se dodatno opremi še s Exif metapodatki, med katerimi je tudi lokacija posnetka slike. Tašno sliko lahko s pomočjo MPX uvoza slik digitalnih kamer locirate v prostoru / karti.
PNG-Glavne prednosti je kompresija slike brez izgube na kvaliteti in možnost uporabe prosojnosti. To pomeni, da so razni efekti, kot so recimo sence, najlažje izvedemo ravno s PNG formatov.
TIFF, TIFSamo avtorske praviceTIFF uporabljamo v primeru, da želimo imeti sliko visoke kakovosti.
WMF-WMF (Windows Metafile) je obliko zapisa metadaoteke definirana 1990 iz strani Microsoft-a. Lahko vsebuje vektorske in rastrske komponente. Glej obliko zapisa EMF.

Naročnina

Web Maps naročniški podatki in ključ za aktiviranje je na voljo v vizitki programa Mastersoft MPX. V omenjenem oknu najdete povezave do Web Maps nadzorne plošče za upravljanje z naročninami.

Ključ za aktiviranje: Je unikatna številka, ki se uporabi za aktiviranje in identificiranje produkta na katerega se veže zakupljen obseg storitve - naročnine.


Omejitve testne različice

Delovanje testne različice ni časovno omejeno. Omejitve so lahko v obliki števila prikazov vsebin ali števila poizvedb. Kljub temu, če dosežete dnevno omejitev, bo program naslednji dan deloval. Na vsebinah so lahko prikazana lokacijsko povezanega obvestila.

Uvoz fotografij digitalnih kamer (Exif) - V preizkusni različici lahko uvozite do 100 fotografij naenkrat.

V kolikor smatrate, da boste Web Maps uporabljali intenzivneje, lahko naročnino na storitev kupite in aktivirate in tako uporabljate želen obseg storitev za določeno obdobje brez omejitev.

Možnosti aktiviranja se nahajajo v vizitki (Meni Pomoč/Vizitka) programa Mastersoft MPX.

Kot je prikazano na sliki spodaj, s klikom gumba »Aktiviranje in upravljanje storitve« upravljate z Web Maps naročninami.
 

Dostopnost portala za upravljanje z Web Maps naročninami je odvisna od Vaše pogodbe z Mastersoft d.o.o., zato za vašo različico, spletni portal morda ni na voljo.

Primer prikaza lokacijsko povezanega obvestila Google Ads (v levem spodnjem kotu okna) v oknu Ulični pogled.

Primer prikaza lokacijsko povezanega obvestila Google Ads

Omejitve različice z veljavno naročnino

V Web Maps z veljavno naročnino se ne prikazujejo lokacijsko povezanega obvestila, lahko pa jih vključite. Web Maps moduli z veljavno naročnino imajo vgrajene varnostne omejitve v obliki števila prikazov vsebin in števila poizvedb, ki so postavljene tako, da jih tudi pri intenzivni uporabi nikoli ne bi smeli preseči. Če sem vam to kljub temu zgodi, nas o tem obvestite na . Ne pozabite pripisati aktivacijskega ključa, ki se nahaja v vizitki programa Mastersoft MPX. Kljub temu, če dosežete varnostno dnevno omejitev, bo program naslednji dan deloval.


Zasebnost

Ko program Web Maps vzpostavi povezavo z Mastersoft strežnikom le temu pošlje podatke o različici programske opreme Web Maps in ključ za aktiviranje, na podlagi katere se programu dodeli ustrezna funkcionalnost. Lahko beležimo tudi standardne informacije o računalniku med katere po navadi sodijo, na primer vaš naslov IP, različica brskalnika in področne ter jezikovne nastavitve. Izjava o zasebnosti Google storitev in vsebin vsebovanih v Web Maps.